Jacuzzi huren en hottub huren
                                                "Op iedere locatie en voor elke gelegenheid een jacuzzi, mobiele hottub of mobiele sauna!"
  

Veel gestelde vragen (FAQ)

 

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Komt uw vraag hier niet naar voren of heeft u liever contact met ons? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.
Raadpleeg hiervoor onze contact pagina.

Vragen omtrent de mobiele sauna en/of een buitenfeest organiseren, navigeer dan naar deze pagina.

 

 


Vragen omtrent de hottub op trailer

Vragen omtrent de opblaasbare jacuzzi

Hoe lang duurt het om de hottub op trailer op te zetten?
De hottub op trailer dient op de gewenste locatie neergezet te worden, en de steunpoten dienen uitgedraaid te worden. Vervolgens kan de aslade, schoorsteenpijp en de drankjesshouders geïnstalleerd worden. Dit alles kost ongeveer 15 minuten. Het vullen van de hottub met water duurt ongeveer 2 uur. Er gaat ongeveer 1.500 liter water in de hottub.

Hoe lang duurt het om de jacuzzi op te zetten?
Het opzetten zelf duurt 30-45 minuten, het vullen van de jacuzzi ongeveer 1,5 uur. Er gaat ongeveer 1.000 liter water in de opblaasbare jacuzzi.

Hoe warm wordt het water?
De hottub wordt verwarmd door hout in de kachel te verbranden, hiermee kan de hottub wel tot 60 graden warm worden. Het fijnste is vaak rond de 38 graden te blijven. Het is raadzaam, om allereerst de hottub op temperatuur te krijgen (rond 30-35 graden), en gedurende de avond, af-en-toe 1 houtblok in de kachel te leggen. De stelregel is, gooi 1 blok hout in de kachel per nieuw drankje.

Hoe warm wordt het water?
De jacuzzi kan het water opwarmen tot maar liefst 40 graden! Wij raden u sterk aan om de jacuzzi met warm water te vullen, zodat u zo snel mogelijk van de jacuzzi kan genieten.
De pomp kan het bad langzaam verwarmen en houdt deze ook op temperatuur.

Hoe snel warmt de hottub op?
De hottub heeft ongeveer 2-3 uur nodig, om goed op termperatuur te komen. Dit is een grote voordeel van de hottub, t.o.v. de opblaasbare jacuzzi. Je zou dus kunnen besluiten, om vandaag nog de hottub te huren, om vanavond nog gebruik te maken van de hottub.

Hoe snel warmt de opblaasbare jacuzzi op?
De jacuzzi warmt ongeveer 1 á 2 graden per uur op, dit ligt voornamelijk aan de buitentemperaturen.
1. Bij temperaturen rond de 10 graden of lager,  zal de jacuzzi 1 graad per uur opwarmen,
2. Bij 20 graden, zal dit dichterbij de 2 graden per uur liggen.
Kraantemperatuur is vaak rond de 10 á 15 graden. Bij een temperatuur van rond en nabij de 5 graden, zal die 24-30 uur nodig hebben, voordat de jacuzzi op een aangename temperatuur is.

Kan ik de hottub op trailer ook zelf vervoeren?
Ja, dat kan! De trailer is tijdens vervoer, onder 750kg, dat is volgens de Nederlandse wetgeving, mogelijk om de hottub met een B-rijbewijs te vervoeren, een BE-rijbewijs is dus niet nodig. Je hebt uiteraard wel een B-rijbewijs nodig, een trekhaak op je eigen auto, en een witte kentekenplaat van je eigen auto. De witte kentekenplaat wordt gemonteerd op de aanhanger, zodra je bij ons op locatie (Lunteren), de trailer op komt halen. Daarnaast dienen de overige spullen in de auto geladen te worden. Het is raadzaam om een doek of plastic in je auto te leggen, zodat je auto niet al te vies wordt.

Uiteraard, kunnen wij de hottub ook bij u bezorgen. De kosten hiervoor zijn 25 euro + 0,50 per gereden kilometer.

Past de jacuzzi in mijn auto?
Zo lang u een neerklapbare achterbank hebt, past het in elke auto!

Moet ik de hottub na gebruik schoonmaken?
Ja, onze hottub op trailer, dient aan de bovenkant schoongemaakt te worden. Ook de binnenkant van de hottub dient schoon gemaakt te worden. Wij kunnen u eventueel wel volledig in ontlasten, door dit af te kopen voor 25 euro.

Moet ik de jacuzzi na gebruik schoonmaken?
Nee. Wij ontzorgen u volledig in het schoonmaken van de jacuzzi, waardoor u optimaal kunt genieten van de jacuzzi.

Hoeveel borg moet er betaald worden, en krijg ik dat terug?
De borg bij het huren van de hottub bedraagt €250. Dit bedrag krijgt u uiteraard volledig terug, indien blijkt dat de hottub op trailer en toebehoren in dezelfde nette staat verkeren bij het terugbrengen, als bij het ophalen.

Hoe veel borg moet er betaald worden, en krijg ik dat terug?
De borg bij het huren van 1 jacuzzi bedraagt €250. Dit bedrag krijgt u uiteraard volledig terug, indien blijkt dat de jacuzzi en toebehoren in dezelfde nette staat verkeren bij het terugbrengen als bij het ophalen.

Is er ook een verkorte handleiding voor het opzetten van de hottub?
Ja, we hebben een korte versie van de handleiding voor het opzetten van de hottub op trailer. Echter komt daar uiteindelijk niet zoveel bij kijken:
1. Zet de trailer op de gewenste plek. En zorg dat dit redelijk recht staat.
2. Draai de steunpoten uit, voordat je het water vult in de hottub. Zonder steunpoten, kan de hottub op trailer met water het gewicht niet aan.
3. Vul de hottub met water, tot aan de gewenste stand.
4. Steek de kachel aan met aanmaakblokjes.
5. Zet af-en-toe de jets aan om het water te "roeren", zodat het warme water ook onderin komt, en niet alleen boven in.
6. Geniet van de hottub, en leg af-en-toe een nieuwe blok hout in de kachel.

Is er ook een verkorte handleiding voor het opzetten/opruimen van de jacuzzi?
Ja, we hebben een korte versie van de handleiding voor het opzetten  van de  Jacuzzi. Deze zal overhandigd worden tijdens het ophalen of brengen van de jacuzzi. Daarnaast zal op locatie ook een korte uitleg gegeven, om de meeste aanwijzingen mee te krijgen.

Is er ook een verkorte handleiding voor het opruimen van de hottub?
Nee, we hebben geen korte versie van de handleiding voor het opruimen van de hottub op trailer. Ook hier komt daar weer niet zoveel bij kijken:
1. Zorg dat het vuur volledig gedoofd is in de kachel.
2. Laat het water leeglopen, sluit eventueel een universele tuinslang, om het water op een gewenste plek te laten weglopen.
3. Maak de bovenkant van de trailer schoon, maak de binnenkant van de hottub schoon, en zorg ervoor dat de la van de kachel met as schoongemaakt wordt. Uiteraard kunt u ervoor kiezen, om deze stap door ons uit te laten verzorgen, zodat u volledig ontzorgt bent. De kosten zijn hiervoor €25.

Er blijft lucht uit het luchtventiel van de jacuzzi lopen, hoe los ik dit op?
Druk het midden van het ventiel in, en draai deze een kwart slag naar links of rechts (beide is mogelijk) zodat deze sluit.

Hoeveel hout dien ik initieel in de kachel te leggen, en hoeveel hout dien ik gedurende de avond/dag in de kachel te leggen?
Indien u ook hout afneemt voor €35, dan zal er in de kachel al een stapel hout liggen, genoeg om de hottub initieel warm te krijgen tot 38-40graden. Daarnaast liggen er aanmaakblokjes, om het hout aan te steken. Zie ook de bijgeleverde handleiding, om te bekijken, hoe dit precies in zijn werk gaat. 

Verder ligt er genoeg hout, om het water op dezelfde temperatuur aangenaam te houden. De stelregel is, dat je bij iedere nieuwe drankje 1-2 nieuwe blokken hout op het vuur legt. Van uitgaande, dat ieder nieuwe drankje om het half uur/uur is. 

Wat is het verschil tussen een hottub, spa, whirlpool en jacuzzi?
Een hottub is een houtgestookt bad (dit is bijv. het geval bij de hottub op trailer. Hiervoor heeft u echter hout nodig en moet u dit zelf stoken. Bovendien is een hottub massief en wordt deze vervoerd op een aanhangwagen: het neemt meer ruimte in beslag. Onze opblaasbare jacuzzi’s daarentegen zijn makkelijker binnen- en buiten te gebruiken. Vaak wordt met ‘een Jacuzzi’ een buitenspa of bubbelbad bedoeld. Een spa is dus eigenlijk hetzelfde als een jacuzzi.
De term ”whirlpool” komt van massagestralen binnenin een bubbelbad. Massagestralen zitten niet in de opblaasbare jacuzzi's, maar met krachtige bubbels rondom het gehele bad mis je de massagestralen geen moment. Bij de hottub op trailer zitten er wel echte massagestralen bij.

Mogen alle soorten hout in de kachel verbrand worden?
Indien u besluit om geen hout af te nemen, maar eigen hout in de kachel te leggen, dan mag alleen natuurlijk hout in de kachel verbrand worden. Natuurlijk hout wil zeggen, wat niet bewerkt is door een mens. Hout dat bijvoorbeeld geverfd is of hout dat geïmpregneerd is mag niet in de kachel gelegd worden, en veroorzaakte schade zal in rekening worden gebracht.

Wat kan ik doen bij een storing code?
Het kan helaas voorkomen dat u een storingscode krijgt. Dit zijn de meest voorkomende en kunnen opgelost worden:

E90 – Geen waterstroom;
Het kan voorkomen dat u een E90-storingmelding krijgt. Dit is vervelend, maar gelukkig op te lossen. Probeer eerst te resetten via de stekker. Stop de stekker in het stopcontact en zet de pompunit aan. Druk daarna op de reset van de stekker.

E94 – Watertemperatuur te laag / Temperatuur is onder 4 graden, verwarm het water.

E95 – Watertemperatuur is circa 50 graden / laat de tempratuur zakken, zet de pompunit uit, zodra de tempratuur is gezakt kunt u het opnieuw proberen.

E96 – Systeem fout / Haal de stekker uit het stopcontact en steek deze er opnieuw in.

E96 – Beveiliging tegen een droge werking / controleer of er water in de pomp aanwezig is, haal de stekker uit het stopcontact en steek deze na controle er opnieuw in.

Kan de hottub op  iedere locatie neergezet worden?
De trailer is 2m breed, 5m lang en 1,5m hoog. U dient rekening te houden, om met deze afmetingen om de trailer op de gewenste locatie te krijgen.

De trailer kan in principe op iedere ondergrond neergezet worden. Indien de grond zacht is (bijv. weiland/gras of zand), dien je onder de steunpoten een voetstuk te leggen. Let op! dat bij zacht ondergrond en natheid, je minimaal 4 sterke mensen nodig hebt, om de mobiele hottub te verplaatsen.

Kan ik het opblaasbare bubbelbad op een betonnen vloer plaatsen?
Ja, dit kan. Echter, het is wel aanbevolen om er een mat of een doek onder te plaatsen om te voorkomen dat er beschadigingen aan de opblaasbare spa optreden. Uiteraard moet de ondergrond vrij van vuil zijn. U krijgt kunstof tegels bijgeleverd, om de bescherming te maximaliseren, echter is het bij scherpe punten bij beton, vaak wel raadzaam, om er een extra kleed onder te leggen.

Wat gebeurt er als ik de steunpoten niet uitdraai, maar wel water in de hottub laat lopen?
Dan zakt de trailer in elkaar, de kosten die hieruit voortvloeien zijn voor uw rekening.

Hoe groot is de jacuzzi? En hoevel tuinruimte heb ik nodig om de opblaasbare jacuzzi op te zetten?
De buitenmaat van de 6-persoons opblaasbare jacuzzi is 216 cm. Wij geven altijd aan om rekening te houden met een tuinruimte van 300 x 220 cm (incl. unit om op te warmen).

Hoe kan ik de temperatuur van de hottub aflezen?
Er wordt een thermostaat-dobberaar meegeleverd, daar kan u aflezen wat de temperatuur van de hottub is.


Wat gebeurt er als ik de kachel aansteek, en er nog geen water in de hottub zit?
Dan brand de binnenkant van de hottub, de kuip, door. Ook hier geldt, dat de kosten voor uw eigen rekening zijn.Heeft de hottub stroom nodig?
De hottub heeft geen stroom nodig voor het verwarmen, dat gebeurt immers via de kachel & hout verbranden. De hottub heeft wel stroom nodig voor de jets, bubbels & verlichting. Hiervoor is geen "krachtstroom-groep" benodigd, dit kan op een gewone stekker aansluiting. Dit maakt de hottub ook gelijk uniek in zijn soort, dat het de luxe van een echte jacuzzi heeft (bubbels, jets en verlichting), maar wel hout verbranding, dat ervoor zorgt dat je in korte huurperiodes de hottub zeer snel kan gebruiken. En niet een volledige dag nodig hebt, om de mobiele hottub te verwarmen.


Kan ik bij jullie ook een hottub aanschaffen?
Jazeker, wij verkopen eventueel ook de Hottub-Fan. Bij ons kunt u bijvoorbeeld eerst ons hottub uitproberen, en als u enthousiast bent, kunt u die hottub ook zelf aanschaffen. Voor meer informatie, bekijk onze hottub kopen-pagina. Wij geven u 50% korting van de verhuur, op de aanschafprijs van onze Hottub-Fan. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram